De citroenboomgaard

De citroenboomgaard

De magie van limoncello begint hier

Overal waar je kijkt zie je citroenen in het kenmerkende "pagliarelle" -landschap, ruik je de intense geur van citrusvruchten, zie je de toegewijde boer geduldig en aandachtig de citroenen één voor één oogsten en weet je dat zich verderop de zee bevindt, net buiten het zicht van de boomgaard. Dit is “Le Grottelle”, het historische Sorrento schiereiland citroenbos dat de buitengewone Sorrento Oval PGI citroenen produceert, die worden gebruikt door Villa Massa om haar traditionele limoncello te maken.

DE PERGOLA

In de citroenboomgaard “Le Grottelle” kweken we Sorrento Oval citroenen precies zoals we dat vroeger deden, om zo te zorgen dat Villa Massa haar authenticiteit weet te behouden. We gebruiken pergola's, een oude techniek waarbij we de “pagliarelle” nodig hebben. Dit zijn karakteristieke stromatten die bescherming bieden aan de bomen tegen de weersomstandigheden en het rijpingsproces vertragen. Rond de bomen zijn goten gegraven zodat regenwater wordt opgevangen en er zelfs water is om de bodem te voeden tijdens de warmste maanden van het jaar. Elke fase in de zorg voor de citroenboomgaard omvat oude en natuurlijke technieken, zoals het handmatig snoeien en bemesten met biologische producten.

DE OOGST

In de citroenboomgaard van Villa Massa worden continu citroenen geproduceerd: bloesems en rijp fruit bevinden zich tegelijkertijd aan dezelfde boom. Daarom plukken we, net als honderd jaar geleden, de citroenen nog steeds met de hand. Zo plukken we alleen rijp fruit en voorkomen we direct contact met de bodem. Het is onze boer die gedurende meer dan vijfentwintig jaar voor de oogst heeft gezorgd in de citroenboomgaard “Le Grottelle”, waarbij de vruchten één voor één worden geplukt om ze vervolgens in grote houten manden te vervoeren, net zoals ze dat in vroegere tijden deden.

Boek een rondleiding

Om toegang te krijgen tot de Villa Massa-site, moet u de wettelijke leeftijd hebben bereikt voor alcoholgebruik in het land waar u woont. Als er in uw woonland geen dergelijke wetgeving bestaat, moet u ouder dan 18 jaar zijn om onze site te bezoeken. Ben jij ouder?

Ben jij ouder?
Ja Nee

Door deze site te betreden, accepteert u automatisch de algemene voorwaarden en privacyregels. Geniet, maar drink met mate.

Sorry, maar u moet meerderjarig zijn om toegang tot de site te krijgen.