De ovals van Sorrento

De ovals van Sorrento

De trots van onze regio is ons voornaamste ingrediënt

Een rijke en levendig gele kleur, een dikke en intens geurende schil, een zeer zuur sap vol vitamine C, en een unieke overvloed aan essentiële oliën: dit zijn de onderscheidende kenmerken van Sorrento Oval citroenen, die al eeuwenlang in onze regio groeien en die wij gebruiken om Villa Massa limoncello te maken. Dit zijn geen gewone citroenen, maar zijn unieke citrusvruchten die uitsluitend op het schiereiland van Sorrento en op het eiland Capri groeien. Ze onderscheiden zich door hun grootte, kleur, sappigheid en geur. Hun kwalitatieve kenmerkende smaak maakt ze een hoogstaand kwalitatief product en ze zijn erkend door de Europese Unie met de beschermde geografische categorieaanduiding Protected Geographical Indicator (afgekort tot PGI).

DE KRACHT VAN EEN UNIEK INGREDIENT

Het succes van Sorrento's bekendste likeur kan worden toegeschreven aan de ongelooflijke eigenschappen van de citroenen, die worden gebruikt om Villa Massa te maken. In het bijzonder de dikte van de schil en de rijke en intense oliën die deze citroenen rijk zijn, zodat wanneer ze aan alcohol worden toegevoegd de drank de kenmerkende felle gele kleur en onmiskenbare smaak van limoncello krijgt. Het milde klimaat en de vulkanische bodem dragen ook bij aan de aroma's en smaken van de Sorrento-citroenen en zorgen ervoor dat ze uniek zijn.


WIJ GEBRUIKEN TRADITIONELE LANDBOUWMETHODEN

De typische kenmerken van Sorrento Oval citroenen komen voornamelijk door de gebruikte landbouwtechnieken, die door de eeuwen heen onveranderd zijn gebleven. Wat we honderd jaar geleden deden, doen we vandaag de dag nog. De Sorrento Oval citroenen worden nog steeds geteeld met behulp van karakteristieke stromatten genaamd “pagliarelle”, die rusten op een kastanje latwerk en de bomen beschermen tegen invloeden van buitenaf. We oogsten de citroenen met de hand om direct contact tussen het fruit en de grond te voorkomen. Deze eeuwenoude landbouwtechniek laat de citroenen geleidelijk aan rijpen, beschut tegen de kou en de wind, en stelt ons in staat om citroenen van hoge kwaliteit te krijgen met superieure eigenschappen, die we vervolgens gebruiken om limoncello te produceren met een unieke geur en smaak. Lees meer over Villa Massa’s citroenboomgaard.

EEN FAMILIEBEDRIJF

Ons bedrijf produceert Villa Massa's Sorrento limoncello, waarbij met trots de kwaliteit van deze unieke vrucht wordt behouden en we de citroenboomgaard en de natuurlijke wijze waarop deze groeit op de best mogelijke wijze verzorgen, zonder het gebruik van chemische meststoffen. Door oude technieken te gebruiken en extra aandacht te schenken aan elk productiestadium, waarborgen wij de authenticiteit van het limoncello familierecept dat vrij is van kunstmatige kleuren of smaken. Dat is hoe een authentiek product als Villa Massa limoncello wordt gemaakt, waarbij de waarden net als de vrucht worden gekoesterd. 

Om toegang te krijgen tot de Villa Massa-site, moet u de wettelijke leeftijd hebben bereikt voor alcoholgebruik in het land waar u woont. Als er in uw woonland geen dergelijke wetgeving bestaat, moet u ouder dan 18 jaar zijn om onze site te bezoeken. Ben jij ouder?

Ben jij ouder?
Ja Nee

Door deze site te betreden, accepteert u automatisch de algemene voorwaarden en privacyregels. Geniet, maar drink met mate.

Sorry, maar u moet meerderjarig zijn om toegang tot de site te krijgen.