Limoncello babà cakes

Limoncello babà cakes

Een verrukkelijk Napolitaans gebak met een verrassende twist

Het vakmanschap van Napolitaans gebak gecombineerd met de geur van Sorrento limoncello: dit is hoe limoncello babà-cakes worden gemaakt. Het resultaat vormt een van de lekkerste,  meeste geurige en heerlijke variaties op dit traditionele Napolitaanse dessert.

Babà-cakes, of babbà-cakes, zijn gebakken en gezuurde zoete gebakjes; dit is een typisch en heel oud Napolitaans banketbakkersproduct dat werd geïntroduceerd onder Franse heerschappij, net als croissants en brioche. Voor Napolitanen zijn zowel babà-cakes als limoncello essentiële onderdelen van een lunch op de zondag, wanneer de hele familie bij elkaar komt. Limoncello babà-cakes combineren met succes deze twee tradities voor na de maaltijd – eentje is zoetigheid nuttigen en de andere een alcoholconsumptie ten behoeve van de spijsvertering - in een dessert. Het resultaat is een gerecht met unieke smaken en aroma's. In feite is dit dessert gemaakt door het bereiden van het klassieke babà-gebakje verrijkt met een limoencrème en een limoncellosiroop.

HOE BEREID JE HET

Voor het maken van limoncello babà-cakes, zal Villa Massa een recept van de bekroonde chef-kok Giovanni Bruno delen, die 4 verschillende voorbereidingen omvat: een voor het gebak, een voor de siroop, een voor de citroenroom en een voor de amandelkruimel. Om te garneren, kun je merengue gebruiken of citroenijs

Voor het gebak van limoncello babà

Ingrediënten: 300 gram bloem; 300 gram hele eieren (geklopt); 15 gram biergist; 30 gram suiker; 1 snufje zout; 120 gram boter op kamertemperatuur Bereiding: Meng de bloem met de suiker, gist en de helft van de eieren. Wanneer het mengsel zacht is, voeg je er de resterende eieren samen met de boter aan toe en meng je het geheel. Giet het mengsel in speciale baba cakevormen en laat het mengsel rijzen. Bak tot slot 20 minuten lang op 180° C.

Voor de siroop waar de limoncello babà-cakes mee doordrenkt worden Ingrediënten: 250 gram suiker; 1 liter water; 200 ml Villa Massa Limoncello

Voor de citroenroom om de limoncello babà-cakes te vullen

Ingrediënten: 800 gram boter; 440 gram suiker; 2 eieren; 360 gram eierdooiers; 360 gram citroensap
Bereiding: Meng alle ingrediënten en verwarm ze tot 82° C.

Voor de amandelkruimeltaart voor de limoncello babà-taarten

Ingrediënten: 100 gram boter; 100 gram suiker; 100 gram gehakte amandelen; 100 gram bloemBereiding: Meng alle ingrediënten tot een zandachtige textuur. Plaats deze mix in een schaal en bak op 180° C. Haal uit de oven en verdeel de amandelkruimel eroverheen met een spatel.

Ontdek alle manieren van het drinken van Villa Massa

Om toegang te krijgen tot de Villa Massa-site, moet u de wettelijke leeftijd hebben bereikt voor alcoholgebruik in het land waar u woont. Als er in uw woonland geen dergelijke wetgeving bestaat, moet u ouder dan 18 jaar zijn om onze site te bezoeken. Ben jij ouder?

Ben jij ouder?
Ja Nee

Door deze site te betreden, accepteert u automatisch de algemene voorwaarden en privacyregels. Geniet, maar drink met mate.

Sorry, maar u moet meerderjarig zijn om toegang tot de site te krijgen.