Limoncello granita

Limoncello granita

Twee Zuid-Italiaanse specialiteiten die samen een ongelooflijk verfrissend dessert vormen

Kan deze citroenlikeur, wanneer deze gekoeld wordt geserveerd, nog verfrissender worden gemaakt? Ons antwoord is ja; wanneer je Villa Massa Sorrento Limoncello granita maakt. Dan krijg je een verfrissende creatie die zowel een dessert vormt als een long drink.


Met limoncello granita wordt de verfrissende en traditionele Siciliaanse granita gecombineerd met de verkwikkende en spijsverteringskracht van de Sorrento limoncello. Het resultaat is een zoete, verfrissende en kenmerkende Zuid-Italiaanse creatie, met al het goede van Sorrento PGI citroenen in een ijskoude schaal. Het is perfect voor het afronden van een maaltijd of om te nuttigen als verfrissende zomerse snack.

HOE BEREID JE HET

Om limoncello granita te bereiden, breng je een pan water aan de kook. Hier voeg je vervolgens 200 gram suiker en 40 gram geraspte gember aan toe. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Zodra het kamertemperatuur bereikt, voeg je er 250 gram citroensap aan toe en 200 ml Villa Massa Limoncello. Zet het in de vriezer om af te koelen en serveer het koud in een klassieke kop of een eenvoudig glas, gegarneerd met de geraspte schil van een Sorrento PGI citroen

Ontdek alle manieren van het drinken van Villa Massa

Om toegang te krijgen tot de Villa Massa-site, moet u de wettelijke leeftijd hebben bereikt voor alcoholgebruik in het land waar u woont. Als er in uw woonland geen dergelijke wetgeving bestaat, moet u ouder dan 18 jaar zijn om onze site te bezoeken. Ben jij ouder?

Ben jij ouder?
Ja Nee

Door deze site te betreden, accepteert u automatisch de algemene voorwaarden en privacyregels. Geniet, maar drink met mate.

Sorry, maar u moet meerderjarig zijn om toegang tot de site te krijgen.