Limoncello met fruit

Limoncello met fruit

Maak fruitsalade leuk

Een andere manier om limoncello te gebruiken is samen met fruit; dat noemen we limoncello fruitsalade of een “benevelde fruitsalade”: een heerlijk dessert.

Een andere Italiaanse traditie, aangezien er elk seizoen grote hoeveelheden fruit worden geteeld in het land, is het eten van fruit aan het einde van een maaltijd. Deze frisse en traditioneel zomerse gewoonte gaat terug naar Romeinse tijden. Ook in dit geval, net zoals bij koffie, kan de traditionele Limoncello van Villa Massa flair geven aan de eentonige smaak van de gemiddelde fruitsalade bij speciale lunches of diners. Door citroenlikeur toe te voegen maak je van een klassiek gerecht iets heel bijzonders

HOE BEREID JE HET

Om een “benevelde fruitsalade” te maken, bereid je eerst een klassieke fruitsalade: selecteer seizoensfruit, spoel het goed af en snijd het in blokjes. Snijd en week eerst het hardere fruit (zoals appels), voordat je aan de slag gaat met de zachtere vruchten (zoals aardbeien en kiwi's). Zo krijg je een fruitsalade met de perfecte textuur. Voeg het sap toe van een citroen gemengd met suiker en voeg vervolgens ook naar smaak een paar eetlepels Villa Massa Limoncello toe. Bewaar het in de koelkast en voeg een nieuwe scheut limoncello toe aan elke portie vlak voor je het serveert. Voor een meer opvallende presentatie serveer je de fruitsalade in een uitgeholde en versierde ananas of halve meloen

Ontdek alle manieren van het drinken van Villa Massa

Om toegang te krijgen tot de Villa Massa-site, moet u de wettelijke leeftijd hebben bereikt voor alcoholgebruik in het land waar u woont. Als er in uw woonland geen dergelijke wetgeving bestaat, moet u ouder dan 18 jaar zijn om onze site te bezoeken. Ben jij ouder?

Ben jij ouder?
Ja Nee

Door deze site te betreden, accepteert u automatisch de algemene voorwaarden en privacyregels. Geniet, maar drink met mate.

Sorry, maar u moet meerderjarig zijn om toegang tot de site te krijgen.