Limoncello met ijs

Limoncello met ijs

Ambachtelijk Italiaans ijs met een vleugje alcohol

IJs is een andere Italiaanse specialiteit die nog spannender kan worden gemaakt door de traditionele limoncello van Villa Massa toe te voegen: dit is een manier om klassiek ijs een nieuwe draai te geven, al is deze traktatie wel echt voorbehouden aan volwassen fijnproevers.

Hoewel het in vanuit Frankrijk werd geïntroduceerd en hiervandaan bekend raakte over de hele wereld, wordt ijs vandaag alleen nog als een typisch Italiaans product gezien. Dat is te danken aan het Italiaanse gastronomische vakmanschap, waarmee ijs in dit land wordt gemaakt. Hierdoor staat Italië nu bekend als het land met het beste ijs. Hetzelfde geldt voor limoncello: authentieke limoncello, zoals Villa Massa's, wordt enkel gemaakt met Sorrento PGI citroenen.  Door deze twee Italiaanse producten te combineren kun je een hele speciale (en ietwat alcoholische) schaal ijs maken, dankzij de toevoeging van een paar lepels Villa Massa Limoncello.

HOE BEREID JE HET

Om ijs met limoncello te bereiden, kies je bij voorkeur het beste ambachtelijke Italiaanse ijs in een fruitige smaak zoals citroen, meloen, aardbei of zelfs vanille. Schep het ijs in kleine kommetjes, of in een ijshoorn van biscuit, en gebruik de juiste ijslepel om klassieke bollen te kunnen presenteren aan je gasten. Giet twee lepels limoncello over het roomijs heen en garneer het met een citroenschil, die het aroma extra naar voren zal brengen

Ontdek alle manieren van het drinken van Villa Massa

Om toegang te krijgen tot de Villa Massa-site, moet u de wettelijke leeftijd hebben bereikt voor alcoholgebruik in het land waar u woont. Als er in uw woonland geen dergelijke wetgeving bestaat, moet u ouder dan 18 jaar zijn om onze site te bezoeken. Ben jij ouder?

Ben jij ouder?
Ja Nee

Door deze site te betreden, accepteert u automatisch de algemene voorwaarden en privacyregels. Geniet, maar drink met mate.

Sorry, maar u moet meerderjarig zijn om toegang tot de site te krijgen.