Limoncello waterijsjes

Limoncello waterijsjes

Een frisse zomerse lekkernij

Wanneer de hitte echt ondraaglijk wordt, is er niks lekkerder dan een waterijsje. Maar net zoals limoncello aan roomijs kan worden toegevoegd, is dit ook mogelijk bij waterijsjes. Het resultaat is een heel bijzondere en licht alcoholische traktatie, perfect voor de volwassenen met een verfijnde smaak.

Waterijsjes zijn een zeer populaire koude zoete lekkernij gemaakt van een mengsel van water en suiker of een zoete aromatische siroop, dat wordt bevroren op houten stokken. Ze zijn ooit uitgevonden door een kind en, in Italië, zijn ze geëvolueerd tot een verfrissend dessert dat door iedereen wordt gewaardeerd. Dit is niet alleen omdat de hitte kan toeslaan in Italië, maar ook omdat er zeer speciale alcoholische versies zijn, zoals waterijsjes van limoncello, die gemakkelijk thuis te maken zijn als een leuke toevoeging aan een zwembadfeestje of gewoon als een manier om af te koelen op een warme avond of na een dag op het strand

HOE BEREID JE HET

Om waterijsjes van limoncello te maken, meng je 100 ml water met 20 ml citroensap, twee eetlepels suiker, 20 ml Villa Massa limoncello en de geraspte schil van een Sorrento PGI citroen. Mengen alles samen en giet het mengsel in speciale vormen, plaats dan in de vriezer tot het volledig is gestold

Ontdek alle manieren van het drinken van Villa Massa

Om toegang te krijgen tot de Villa Massa-site, moet u de wettelijke leeftijd hebben bereikt voor alcoholgebruik in het land waar u woont. Als er in uw woonland geen dergelijke wetgeving bestaat, moet u ouder dan 18 jaar zijn om onze site te bezoeken. Ben jij ouder?

Ben jij ouder?
Ja Nee

Door deze site te betreden, accepteert u automatisch de algemene voorwaarden en privacyregels. Geniet, maar drink met mate.

Sorry, maar u moet meerderjarig zijn om toegang tot de site te krijgen.