Sgroppino

Sgroppino

De nieuwe alcoholische sorbet die voor verfrissing zorgt tijdens Italiaanse zomers.

Sgroppino is een Italiaanse cocktail gemaakt van sorbet, prosecco en Villa Massa Limoncello: deze combinatie vormt een heerlijk digestief, geeft wat sprankeling en is daarnaast een heel smakelijk drankje.

De herstellende kracht van citroen, de vreugde van bubbels en de verfrissende energie van een ijskoud drankje: met de zomer komen de eet- en drinkgewoontes van de Italianen boven. Een van die tradities vormt het nuttigen van Sgroppino, een drank uit Venetië dat dateert uit de zestiende eeuw die nu herinterpretatie met een Mediterraans aroma heeft gekregen. Een alcoholische versie van de klassieker citroensorbet, verrijkt met twee klassiekers uit Italië: prosecco en Villa Massa Limoncello, exclusief gemaakt van PGI citroenen uit Sorrento, die samen een volledig Italiaanse cocktail creëren voor een bijzonder leuke en verfrissende touch tussen de gangen door of aan het einde van een maaltijd.

HOE BEREID JE HET

Sgroppino is een makkelijke cocktail om te bereiden. In een blender combineer je 35 ml gekoelde Villa Massa Limoncello, het sap van 1 Sorrento PGI citroen, 50 ml prosecco en 1 eetlepel citroensorbet. Het mengen van alle ingrediënten gedurende 2 of 3 minuten creëert een bruisend en schuimend drankje dat geserveerd kan worden in een champagneglas, gegarneerd met een schijfje Sorrento PGI citroen of een dun plakje van een schil om het af te maken. Geniet ervan als een verfrissend tussendoortje tussen de gangen of aan het einde van een maaltijd als een verrassende digestief.

Ontdek alle manieren van het drinken van Villa Massa

Om toegang te krijgen tot de Villa Massa-site, moet u de wettelijke leeftijd hebben bereikt voor alcoholgebruik in het land waar u woont. Als er in uw woonland geen dergelijke wetgeving bestaat, moet u ouder dan 18 jaar zijn om onze site te bezoeken. Ben jij ouder?

Ben jij ouder?
Ja Nee

Door deze site te betreden, accepteert u automatisch de algemene voorwaarden en privacyregels. Geniet, maar drink met mate.

Sorry, maar u moet meerderjarig zijn om toegang tot de site te krijgen.