Traditie

Traditie

Meer dan 100 jaar limoncello

Sorrento limoncello is een van de typische lokale producten van de Campeniaanse dranktraditie, en wordt al meer dan honderd jaar geproduceerd en geproefd in dat smalle stuk land genesteld tussen de natuur en de kobaltblauwe zee.

De vroegste meldingen van limoncello komen van Capri, waar het merk “limoncello” voor de eerste keer geregistreerd in 1900. Volgens Amalfi tradities is de oorsprong van limoncello terug te voeren naar de introductie van de citroenteelt aan de kust aan het einde van de negentiende eeuw tot aan het begin van de twintigste eeuw, toen de grote families in Sorrento ervoor zorgden dat illustere en welkome gasten nooit naar huis zouden gaan zonder eerst de smaak van limoncello te proeven. Op dat moment werd de likeur thuis geproduceerd met behulp van de beste citrusvruchten van de eigen citroenboomgaarden, en was het een symbool van authentieke en vrolijke gastvrijheid. De familie Massa was een van de families die de traditie van zelfgemaakte limoncello hebben bewaard.

DE EERSTE LIMONCELLO DIE AAN DE WERELD WERD GEINTRODUCEERD

Om deze likeur aan iedereen buiten Sorrento aan te kunnen bieden, maakten de broers Sergio en Stefano Massa van een familietraditie een pioniersbedrijf, dat deze lokale likeur internationaal op de markt bracht. Villa Massa was het eerste bedrijf dat de uitmuntende klasse van limoncello aan de rest van de wereld introduceerde. Net als toen wordt Villa Massa limoncello nog altijd geproduceerd in het hart van het schiereiland van Sorrento.

Het is geen toeval dat Villa Massa limoncello de eer heeft gehad om talloze prijzen te ontvangen sinds 1991, en het is ook geserveerd aan staatshoofden en gerenommeerde individuen op verschillende internationale evenementen, waaronder de G7-top en tijdens een bezoek van het Spaanse koningshuis.

DE ITALIAANSE MANIER EN DAARNA: OUDE EN NIEUWE TRADITIES

Een uitstekend digestief wanneer het koud wordt geserveerd, is Villa Massa vandaag de dag veel meer dan dat: het is het toonaangevende ingrediënt van een nieuwe traditie namelijk bij het bereiden van verfrissende cocktails waar in bars en feesten over de hele wereld van kan worden genoten. Ontdek alle manieren waarop Villa Massa gedronken kan worden.

Om toegang te krijgen tot de Villa Massa-site, moet u de wettelijke leeftijd hebben bereikt voor alcoholgebruik in het land waar u woont. Als er in uw woonland geen dergelijke wetgeving bestaat, moet u ouder dan 18 jaar zijn om onze site te bezoeken. Ben jij ouder?

Ben jij ouder?
Ja Nee

Door deze site te betreden, accepteert u automatisch de algemene voorwaarden en privacyregels. Geniet, maar drink met mate.

Sorry, maar u moet meerderjarig zijn om toegang tot de site te krijgen.